Skinpress Rss

Sunday, March 29, 2009

-My Debut Album-

1

kali ni tag from niesa lak
sng je nk wt tag die and quite interesting gk la


Band: Cathedral Quartet
Album: "keep your mind even"
blogger-emoticon.blogspot.com


1- Open http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
The first random wikipedia article you get is the name of your band.(alternatively, if the first article you hit is short, hit Random Article two more times.)

2 - Open http://www.quotationspage.com/random.php3
The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your first album.

3 - Open http://www.flickr.com/explore/interesting/7days
Third picture, no matter what it is, will be your album cover.

4 - Use photoshop/paint or similar to put it all together.

5 - Post it to your Blog with Title "My Debut Album" and TAG 10 person.

So the people that I'm TAGGING..
kamil the gerunk, safwan sean@shawn, azmie KP botak, sonaldo macho bangat, jiha yg comey, etoi sempoi, aku hUnNy (^_~), oh_daNia dan sape2 je la~

Friday, March 27, 2009

tag from safwan

2

setelah mengambil masa yg agak lama
tb2 tergerak nk jwb tag
tp secara berperingkat2 la
1st,nk setelkn tag dr abg sean
soalan2 tag dia agk sukar gk aku nk jwb
sbb x direct.so,aku jwb ikut perspektif aku



Senaraikan 5 hadiah yang anda impikan:
hurmm..kalo ikut byk je hadiah aku nk.5 je??

i. nk rumah sebijik.xperlu la banglo.yg pnting ada swimming pool kt laman rmh tu & lengkap segala peralatan.sume di sponsor.haha

ii. ada rumah,msti la nk kete.xnk yg mewah2.biase2 dh la.setakat SLK500 AMG tu jd la.hehe

iii. jet peribadi.sng nk g holiday mne2.hoho

iv. kredit kad platinum yg ditaja seumur hidup.ahaks~

v. kua date ngn dat girl.ngee~



5 perkara hebat yang pernah dilakukan:
hebat??msg2 ada pndpt sndiri la kn.kalo aku,

i. xpnah ponteng kls spnjg sem.muahaha~

ii. berjaya setelkan yuran pengajian w/pn xd pt.hoho

iii. "outing" 2-3 kali je dlm 1 sem.haha

iv. berjaya stay kolej smpai ke hari ini

v. amek kos math kt ukm



5 ciptaan yang paling disukai (tidak semestinya melibatkan teknologi)
i wish i hv 1 someday.hoho

i. macbook air

ii. iphone

iii. sony mylo

iv. ps3+wii+xbox

v. psp+nds



5 perkara yang dibenci:
plz la jgn wt perkara2 ni

i. gagal.x kisah dlm apa jua bidang
(xske kegagalan.moral down.adeh~)

ii. bl org tu kutuk org len wt sumthing then die pn wt gk bnda tu
(cth: org tu kutuk sorg ni sbb mencuri,then die pn mencuri gk.pe kehey yob??)

iii. org ske2 suh aku wt bnde yg aku xnk wt n xpnah ckp pn nk wt bnda tu
(i do what i like,i like what i do ok)

iv. bl berlaku perkara yg agak leceh+menyusahkan
(sgt men'tension'kan.bley wt jd gler.aiyak)

v. bl selisih ngn org yg aku xknal,then org tu wt muka poyo+smcm xpuas ht
(rs nk lempang je org tu.huh~)



5 individu bertuah utk di tag:
i. nurain
ii. s a r a
iii. wanie
iv. cik ian
v. miss lolly

Tuesday, March 24, 2009

dinner dak2 maths~

6

tgh bosan2 xtau nk wtpe ni tb2 terasa nk update blog lak
(tesis??lom siap lg.letak tepi dl.mahu berehat dr tesis utk seketika.hehe)
eh lupe lak.aku ada hutang tag.4 lak tu.adeh
masih lom tergerak lg la nk jwb tag2 anda sekalian tu
nnt len hari sy jwb ye kwn2.huhu
blogger-emoticon.blogspot.com

~snap2 wif encik KP+dr eddie~

erm mlm smlm aku attend diner dak2 kos aku

(and aku involve skali jd organiser)
utk makluman,dak2 kos ktorg xpnah lg wt diner2 ni
so,plan mmg baek pnye la.dr bln januari ritu lg
x dinafikan,byk gk halangan yg menduga
yela bnda 1st time katekan.agk susah gk la
tp sumenye ktorg hadapi dgn tabah.cewah
blogger-emoticon.blogspot.com
+para gadis+

Alhamdulillah,akhirnye dinner trsebut berjaya gk dilaksanakan
walaupun x menepati target ktorg,but it's more than enough
harap2 dinner yg ktorg wt ni sbg perintis utk thn2 mendatang
next year kalo adek2 junior wt dinner,insyaAllah ktorg senpai2 akan try dtg
blogger-emoticon.blogspot.com
-antara senpai yang hadir-

Friday, March 20, 2009

+sad day+

10


blogger-emoticon.blogspot.com
sedeynye..
anith dh kua
ni yg mls nk folo oiam lg ni.huhu

blogger-emoticon.blogspot.com
hurmm..xpe la
dh xde rezeki
next year bley cb lg.ahaks~


kpd yg msih stay tu
gud luck la utk menjadi jutawan baru
peace~
blogger-emoticon.blogspot.com

Thursday, March 19, 2009

Mengenal Cinta Dari Cara Makan

12

Makan Dengan Tenang

Wah! Skema habis nampaknya. Suapannya penuh hati-hati. Tapi sikapnya itu buat kamu bosan. Geram pun ada gak. Mana taknya, dia seolah-olah lebih 'minat' dengan makanan itu berbanding dengan diri kamu sendiri. Namun di sebalik sikap dingin si dia itu menggambarkan bahawa dia seorang yang tegas dalam membuat keputusan dan usah diragui soal kesetiaannya. Kamu tetap satu di hatinya! Cewah!




Asyik Belek Makanan

Dia lebih banyak pandang makanan daripada wajah kamu! Macamlah makanan tu sedap sangat. Perhatikan cara dia makan. Cukup teliti. Misalnya kalau makan ikan, tulang-tulang ikan itu siap disusun di tepi pinggan. Elok saja! Usah gusar, itu menandakan dia amat prihatin dalam tiap apa juga yang dilakukan. Selain itu, tentu saja dia memang serius dengan kamu. So, usahlah diragukan cintanya!




Serius Ketika Makan

Kiranya gaya makan dia okey saja. Tak terlalu cepat atau lambat sangat. Sesekali dia akan berbual tapi taklah kerap sangat. Bermakna kamu masih lagi 'wujud' di depannya. Namun ketika mengunyah, matanya asyik perhatikan kamu hingga kadangkala kamu nak makan pun segan. Alahai! Bertuahnya badan! Nampak sangat dia teramat sayang terhadap kamu dan tak mahu kamu 'hilang' sesaat pun dari pandangannya. Jaga-jaga, kang nanti tercekik tulang pulak! Sikap pelindung jelas ditunjukkan terhadap diri kamu. Berbahagialah yek!




Makan Sambil Borak

Syok sangat berbual dengan kamu sampaikan nasi di dalam pinggan pun tak luak. Itu menggambarkan si dia seorang yang periang dan susah nak tengok dia marah. Tapi, merajuk tu adalah. Selain itu, dia juga gemar berterus-terang kerana baginya itu adalah antara perkara utama untuk memastikan sesebuah perhubungan itu berjaya. Tapi awas, jangan buat dia marah. 'Angin satu badan'lah pulak!




Makan Sambil Kerap Tengok Jam

Tiap kali makan, selalu nak cepat sedangkan masa masih panjang dan tak ada perkara yang nak 'dikejar'. Jangan salah faham, bukan dia ada date dengan gadis/jejaka lain, cuma itu dah memang tabiat dia. Itu semua menunjukkan bahawa dia sebenarnya amat menitikberatkan soal masa. Tengok saja tiap kali berjanji. Mesti 'on time' dia sampai. Sebab tu dia tak suka seseorang yang lembap.




Makan Sambil Merungut

Ada saja yang tak kena. Makanan tak sedaplah, kurang garamlah dan macam-macam lagi. Kadangkala tu, sakit juga hati kamu dibuatnya. Alah! Biasalah tu, dia kan jenis yang suka berterus-terang. Apa saja yang dirasakan tak puas hati akan diluahkan walaupun kadangkala ia merimaskan kamu.Tapi di sebalik sikapnya itu, ia menunjukkan bahawa dia teramat mengambil berat terhadap diri kamu. Cuma awas, dia tu kuat cemburu. Jadi, jangan gatal-gatal nak menjeling jejaka/gadis di meja sebelah walaupun sekadar untuk cuci mata.

Sunday, March 15, 2009

cerita sedih di hujung minggu

8

10 mac 2009
petang,br blik dr kls
"eh.anak2 sp ni??men tggal je kt tepi tgga"

11 mac 2009
senja,nk g mndi
"laa.mne mak diowg??x ksian ke kt anak sndiri
asyik "merengek2" je.msti tgh lapar+dahaga ni"

12 mac 2009
agak2 mlm ckit
"hmm..mak diowg ni pn.wt anak reti,jaga xnk"

13 mac 2009
petang,pas solat jumaat
"laa.anak2 ang ke jessie??
haa.jaga leklok anak2 ang tu.ksian diowg lapa"
(nama hanya rekaan utk menyedapkan cerita.hehe)

14 mac 2009
petang,pas blik dr gntung banner
"haa.cmtu la.len kali jaga anak tu leklok
jgn men tggal cmtu je.x ksian ke kt anak sndiri"

15 mac 2009
pagi,odw nk g bsuh bju
"eh.ang tgkap tikus ke jessie??"
erk.anak ang!!dh mati dh??ksiannye..."
jessica "meraung2" spt seorg ibu yg menangisi kehilangan anaknye..

rs kesian sgt2 kt kucing tu
esp anak2 die.br brp hari je tgk dunia
x smpat bsr.hmm..
blogger-emoticon.blogspot.com

moral: sayangilah keluarga anda~
blogger-emoticon.blogspot.com

Friday, March 13, 2009

tesis+esaimen+presentation??

7

setelah mendera otak wt tesis
sambil2 melayan oiam jap td
aku decide nk take a break jap
blogger-emoticon.blogspot.com

td stil dpt tgk anith perform
seb bek x kua
kalo kua,trs g tdo la aku.haha
blogger-emoticon.blogspot.com

spnjg mggu ni aku agk bz ckit
mne nk wt tesis lg
pastu ade dua esaimen
then ade dua presentation
tp seb bek la satu esaimen tu dh siap & dh anta

and satu presentation br je siap mlm td
bley la bernafas ckit
blogger-emoticon.blogspot.com

tesis aku ni pn masih jauh perjalanan
tgh mengusahakan bab 3
bley kata baru 5% siap.haha
yg bab 1 & 2 pn x brp nk siap lg sbnrnye
adeh.cmne ni.dateline semakin menghampiri
blogger-emoticon.blogspot.com

tp walau cmne pn,aku stil bley rilek lg
slow & steady beb!yeah~
kte harus enjoy+menikmati final year ni.ahakss
blogger-emoticon.blogspot.com

mlm td ada org2 yg baik hati telah menghadiahkan tag kt aku
kpd yg berkenaan,i'll do it later k~
kalo x mlm ni,sok2 la kot.hehe

moral of the story: enjoy your life!
peace~
blogger-emoticon.blogspot.com

p/s:eh bl nk g gntung banner ni??mltan100.blogspot.com

Thursday, March 12, 2009

SPM 2008

2

spt ramai yg sedia maklum,result spm kua siang td
antara beribu2 calon yg amek spm tu adik aku salah sorg drpnye
dia dpt biase2 je.not bad
tp mmg xleh nk celen abg dia yg sorg ni la.hehe
blogger-emoticon.blogspot.com

ape2 pn,nk wish congratulation la kt adik aku tu
dan jg kpd calon2 spm 2008 yg len
thniah utk anda sume!!
blogger-emoticon.blogspot.com

Tuesday, March 10, 2009

dinner kolej

5


Tempat: Dectar
Tarikh: 10 Mac 2009
Masa: 8.00 mlm
Tema: Korporat (merah,hitam,putih)


bunyi cm besh je
yeah.it's tonite
tp aku x g pn
knp??
sbb aku mls

blogger-emoticon.blogspot.com

Sunday, March 8, 2009

PPSMI kah??

13

tb2 aku rs tergerak nk menulis psl bnda ni
tu pn sbb aku tgk buletin 130 td
aku dh dpt rs dh aura2 demonstrasi ni
tem kt kls ekologi ritu ade sorg dak pmpuan ni mntk sain petisyen
my fren pn dh bgtau awal2 dh event yg bkl brlaku tu
blogger-emoticon.blogspot.com

ekceli,aku bkn la setuju sgt or nk bantah bnda alah ni
tp kalo ye pn nk bantah ke,xpuas ht ke,bia la ikut cara yg btl
x prlu la nk brdemonstrasi pejadah tu sume
cb berunding leklok.lepak2 minum kopi ke.hehe
xmalu ke bl rkyat negara luar tgk kte cmtu??
pastu menyusahkn org rmai lak.jln jam
ksian kt org2 yg xterlibat.pekehey??
isu2 politik yg berkaitan tu aku xnk sentuh
xpsl2 msuk isa lak nnt.naya~
blogger-emoticon.blogspot.com

juz aku rs terpanggil nk ckp psl "kte harus mencontohi jepun+korea yg m'agungkan bhs mereka"
hurmm..pd pndpt aku xde slhnye kte nk contohi negara diowg
mmg betul negara diowg maju w/pn diowg x menguasai BI dgn baek
tp kte kne tau prbezaan ketara antara negara kte ngn diowg smpai diowg bley maju cmtu
blogger-emoticon.blogspot.com

drp kte duk sibuk2 nk bntah,nk mansuhkn PPSMI tu,pe kate kte mansuhkan je sistem peperiksaan awam kt Malaysia yg tercinta ni
bdk2 sekolah negara kte diajar utk lulus peperiksaan semata2
kt cni,tahap pelajar tu dinilai dr segi gred,kputusan xm
pastu kua la repot "prestasi pelajar merosot bl laksanakn PPSMI la,gred xm jatuh la,bla bla bla"
cb bndingkan ngn jepun.diowg xde pn peperiksaan awam mcm PMR or SPM tu
kt sne,xm besar hanya dijalankan utk kemasukan ke sekolah or U
sistem sekolah menengah diowg terbahagi dua
3 thn middle school,then amek xm utk msuk 3 thn high school
pastu kalo nk g U,amek xm kemasukan U.xde matrix or STPM
sbb tu diowg xpnah pn nk komplen2 psl gred xm jatuh ke ape ke
nk contohi sgt jepun+korea tu,bek mntk mansuhkan sistem public xm tu
ade bran??
blogger-emoticon.blogspot.com

+cOngRatULatiONs+

9

blogger-emoticon.blogspot.com
tahniah kpd kump SEPAH
JUARA RAJA LAWAK 3

blogger-emoticon.blogspot.com


lawak anda bertiga mmg MANTOP!!
blogger-emoticon.blogspot.com




and aku juga nk wish gud luck kpd Anith OIAM
blogger-emoticon.blogspot.com

blogger-emoticon.blogspot.com


semoga berjaya kekal smpai ke final

so aku bley folo tiap2 mggu.hehe
blogger-emoticon.blogspot.com

Saturday, March 7, 2009

tag from azmi

0

mood: bosan!!

blogger-emoticon.blogspot.com
mode: pentesisan~

blogger-emoticon.blogspot.com
take a break jap.update blog
teringat aku hutang 1 tag lom wt lg
tag dr abg azmi KP
(aku wt sedkt pengubahsuaian
nk bg tag ni nmpk best ckit.hehe)
blogger-emoticon.blogspot.com


PERATURAN TAG:

* Open your library (iTunes, Winamp, Media Player, iPod, etc)

* Put it on shuffle

* Press play

* For every question, type the song that’s playing

* When you go to a new question, press the next button

* Once completed, tag 5 other people (including me!)



DON’T CHEAT!
(baeeekkk..aku akn jwb sejujur-jujurnye mltan100.blogspot.com )


Winamp is playing..

IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Crush - David Archuleta

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
This Is Me - Demi Lovato

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Cinta Ku Terakhir - Duta

HOW DO YOU FEEL TODAY?
What About Now - Daughtry

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
I Was Born To Love You - Queen

WHAT'S YOUR MOTTO?
Sujud - Mawi ft KRU

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Mantera Beradu - Malique ft M.Nasir

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Situasi - Bunkface

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Siapa Aku - Suki

WHAT IS 2 + 2?
Burnin' Up - Jonas Brothers

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Aku Pasti Datang - Bunga Citra Lestari

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Di Bius Cinta - Melly Goeslow ft Yusry

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
I'm Yours - Jason Mraz

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Ayat-Ayat Cinta - Rossa

WHAT WILL/DID YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Ceritera Cinta - Jacylin victor ft Rio Febrian

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Baby Boy - Beyonce ft Sean Paul

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Just Dance - Lady Gaga ft Colby O'Donis

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Ku Tunggu Jandamu - Irwansyah

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?

Silly Lily - Bunkface

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?

Sedozen Selesa - Sedozen ft Cat Farish

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?

Dan Sebenarnya - Yuna

HOW WILL YOU DIE?

Aurora - Estranged

WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?

Mercy - Duffy

WHAT MAKES YOU LAUGH?

Di Sampingmu - The Divine Masters

WHAT MAKES YOU CRY?

Selamat Ulang Tahun Sayang - Imran Ajmain

WILL YOU EVER GET MARRIED?

Hanya Kau Yang Mampu -Aizat

WHAT SCARES YOU THE MOST?

Cinta Ini Membunuhku - D'Masiv

DOES ANYONE LIKE YOU?

Miss Independent - Ne-Yo

IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?

Cinta Terhalang - Bob

WHAT HURTS RIGHT NOW?

Apa Mahumu - Maximus

daaa..xnk tag sape2
sape yg ske tag tu silakan la kalo sudi nk wt
peace~
blogger-emoticon.blogspot.com

Wednesday, March 4, 2009

kisah gadis hot serta isu tiada dwet~

13

sem ni aku amek sbjek KMK utk U2 aku
kt kelas aku ni ade sorg gadis
yg bley dikatakan agak hot la!
yg menariknye,gadis ni chinese tp muke die mcm malay!
kalo org xtau nme die msti x sgka die chinese
nk dijadikan cter,stp hr rabu kls aku kt OD
kalo kt OD ni grup aku ske duk tgh2
kirenye blkg dak2 pmpuan yg ske duk dpn2.hoho
and pd hari ini,gadis tu duk kt dpn grup ktorg
lbih tepat,duk depan aku la
dak2 grup aku asyik usha2 je gadis tu
aku ngaku aku pn ske gk tgk die
bak kata org,menikmati keindahan ciptaan Ilahi.hehe
tp beragak2 gk la kn.biase2 sudeyy
secara bergurau aku ckp la kt mmbe2 aku ni
"korg nk knal ke??nk no fon??aku bley mntk"
padahal aku xberani pn nk wt cmtu.sj je bg diowg neves.haha
kesimpulannya,kalo nk knal jgn malu2 mntk no fon ye~
/wahaha


sekadar gambar hiasan.hehe


abes kls tu,aku berkobar2 g atm
nk cucuk dwet hajatnye
sabtu lps my mom kol
and aku pn menyuarakan la situasi kewangan yg dh agk gawat ni
beliau berkata,dlm 2-3 hari msuk la dwet tu
so,aku amat berharap gk la dwet dh msuk
tp aku hampa..xmsuk lg rpenye
cmne ni??adakah aku akan berlapar utk beberapa hr ni??
utk meng'kol' umah dan meminta dwet is not my nature
terpaksa la menunggu dgn sabar jwbnye~
/no

Tuesday, March 3, 2009

tag dari jiha

5

tgh2 bosan menyiapkan esaimen ku itu
aku duk lpk2 jap.update2 blog
teringat aku ada dpt tag dr jiha
wt la jap sementara ada ms ni.hehe~

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag some people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real . . . nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.Have Fun!!


Q1. What is your name:
'sergio' zoro.haha~
Q2. A four Letter Word:
saya
Q3. A boy's Name:
stephen chow
Q4. A girl's Name:
sarah wayne callies~ :x
Q5. An occupation:
salesman
Q6. A color:
scarlet
Q7. Something you wear:
spec~ :-B
Q9. A food:
satay
Q10. Something found in the bathroom:
shampoo
Q11. A place:
sydney
Q12. A reason for being late:
saya x sehat..uhuk uhuk
Q13. Something you shout:
sampah!!
Q14. A movie title:
step up
Q15. Something you drink:
soya
Q16. A musical group:
sum41
Q17. An animal:
scorpion
Q18. A street name:
"sehala".haha
Q19. A type of car:
suzuki swift
Q20. The title of a song
Situasi!!


dan insan2 bertuah seterusnya adalah:
1.kamil gerunk gerunk
2.azmi (KP)
3.s a r a
4.esha
5.sonaldo macho

p/s:have fun~
/bye

Monday, March 2, 2009

Awan Dania kah??

3

Awan Dania berkisar kepada perjalanan hidup Dania (Scha al-yahya) yang ingin menjadi premugari, sesuatu yang tidak pernah masuk akal bagi seorang gadis lasak sepertinya. Dania gadis lasak dan cekal membantu bapa dan abangnya bekerja mengendalikan bagasi.

Dia sering memikirkan mengenai masa depannya dan cemburu apabila melihat orang di sekelilingnya terus berjaya dalam kehidupan masing-masing.

Perkara itu berlarutan sehingga beliau terdetik menjadi pramugari. Impiannya itu menjadi bahan ketawa abang-abangnya yang tidak pernah memberi semangat malah memperkecilkan keinginan Dania yang ingin bekerja di langit biru..

eh eh..aku bkn nk cte psl Awan Dania..
aku rs msti ramai yg tau psl cte ni..xkisah la korg ske ke x kn~
/dignose
actually cte ni membuatkan aku tersengih2 sendirian melihat gaya+perwatakan Dania
sikap Dania yg xserius+ske main2 tu seolah2 refleksi diriku ini.hehe
/blush
tp seb bek gk la aku xde kwn yg outspoken mcm Hana tu
kalo x,sure dh lme gduh.haha
/hmm
kpd kwn2 ku sekalian,jika kamu ada berasa kecik hati & sakit hati dengan perangai ku ini,aku memohon maaf la seadanya k~
/please


len kali aku wt lg.i'm soriiii.muahaha~
/wahaha

Sunday, March 1, 2009

bosan

4

weekend yg amat bosan!!
keje aku ngadap lptop je spnjg weekend ni
harus menyiapkan tugasan yg nk kne anta rabu dpn
tesis aku lgsg x gerak
mne nk stdy lg
khamis ada xm lak.aiyak!
/blur