Skinpress Rss

Monday, June 13, 2011

isu tiada dara

1

baru baru ni timbul isu seorang blogger yang mengaku tiada dara lagi sebab dah pernah 'maen' dengan ex-boyfriend. and kebetulan sekarang kat tv sedang ditayangkan drama [kini dah minggu akhir] berkenaan seorang perempuan yang berkahwin walaupun telah tiada dara lagi [akibat dirogol].

kalau dulu isu dara ni mungkin agak sensitif untuk diperkatakan. namun di zaman facebook ni ia telah boleh diterima dengan terbuka. anda boleh cuba google sendiri dan lihat apa yang diperkatakan mengenai isu ini.

seseorang pernah bertanyakan kepada saya. "kalau girlfriend awak, or maybe bakal wife awak tu dah takde dara lagi, dah tak suci lagi, awak terima tak?"
for me, soalan seperti ini bukanlah satu soalan yang boleh dijawab sewenang wenangnya on da spot. mungkin ada yang akan terus berkata 'tidak!'. but better never say never rite? banyak faktor yang perlu diambil kira dan dinilai terlebih dahulu sebelum dapat memberikan jawapan.

pada pendapat saya secara umumnya it's all about love. kalau hati dah benar benar sayang, isu ni bukanlah masalah besar pun. seorang lelaki tu pasti akan menerima apa sahaja tentang diri orang yang sangat penting dalam hidupnya.
ok. memang bukan semua lelaki sanggup menerima dengan penuh rela walaupun hati dah benar benar sayang. kena tengok jugak la situasi dan keadaan. like i said, perlu menilai pelbagai faktor terlebih dahulu. frankly, kalau nak discuss benda ni dengan lebih detail, memang take time jugak. so, secara general macam tu je la. it's all about love. ngee.1 comments: